Wat is nu RAW voor een soort bestand, je kunt er niets mee als je het direct op je computer wil bekijken. Het is een groot bestand dus is je geheugenkaart ook zo vol. Waarom wordt JPEG zo ontzettend veel gebruikt en als je er een beeldbewerking op los laat ziet het er vaak niet uit.Je kunt wel lekker veel beelden op je geheugenkaart kwijt, dus die vakantie van 2 weken past er mooi op.

In deze workshop wordt in gegaan op de diverse soorten beeldbestanden. Bij de camera instellingen kan men kiezen voor RAW en JPEG of een combinatie van beiden. RAW is een groot en zwaar beeldbestandstype waar alle informatie, als er een opname wordt gemaakt, van je beeld vast legt. Het moet alleen nog zichtbaar gemaakt (ontwikkelt) worden.
Dit zichtbaar maken gebeurt met een programma die van je RAW-bestand een zichtbaar JPEG-bestand maakt, of een een ander bestandstype als met dat wenst. JPEG is een makkelijk verkregen directklaar beeld. Je kunt direct de beelden afdrukken, verzenden via e-mail, plaatsen op een website of wat je er ook maar mee wilt. Er zijn dus zeer grote verschillen en beide bestandstypes hebben hun voor en nadelen.

Deze workshop duurt ongeveer 2,5 a 3 uur een naslag wordt tijdens de workshop verstrekt.

De kosten voor deze workshop komen op: € 69,00 incl. koffie, thee en naslag.

stacey